Typ av innehåll

digifysisk

Förbättrad videofunktionalitet i Aurora teleQ Video

2022-11-24

by Lisa Öhberg

Användningen av Aurora teleQ Video, både som förbokade samtal samt möjligheten att växla till video under ett pågående telefonsamtal, är en uppskattad funktion som används av allt fler. Vi på Aurora Innovation har därför valt att satsa än mer på vår videolösning och kommer därför i slutet av 2022 att göra följande förbättringar.

Förbättringar i videotjänsten

Förbättrat användarflöde för patienterna

  • Apparna tas bort. Ingen app behöver laddas ner, videosamtalet genomförs nu direkt i webbläsaren istället för i en app.
  • Landningssidan (där patienten tidigare valde hur samtalet skulle genomföras) tas bort. Om ni använder e-legitimering kvarstår landningssidan för e-legitimering som tidigare.

Dessa två förändringar gör att när patienten klickar på länken så öppnas startsidan för videosamtalet direkt i en webbläsare.

Inför att patienten startar videosamtalet kan hen, precis som nu, välja kamera, högtalare och mikrofon. I detta läge ser även patienten om mikrofonen fungerar som den ska.

Förbättrat användarflöde för handläggarna

Precis som för patienterna är landningssidan borttagen och agenterna får också information om att mikrofonen fungerar som den ska.

Förändrat gränssnitt

Gränssnittet, dvs färg, former och ikoner är uppdaterat och följer nu än mer standardutseenden för videosamtal.

Säkerhet

Produktion av tjänsten för videosamtal kommer från och med nu ske i vår ordinarie driftmiljö i Sverige samt utan en underleverantör. Videosamtalen är precis som tidigare krypterade.

Genom att använda ordinarie driftmiljö erhåller Aurora teleQ video samma skydd och hantering inom EU/EEA som Aurora teleQ:s övriga tjänster.

Portar/Brandväggar

Eftersom det sker förändringar i IT-miljön påverkar det även vilka portar / brandväggar som måste vara öppna för att videosamtalet ska kunna genomföras. Se nedan för mer information.

När sker förändringarna? Och vad behöver du som kund göra?

Nya portar

Den förbättrade videolösningen med de nya portarna kommer att slås på någon gång mellan 13-30 december 2022. Dessa förändringar är inte kopplade till någon uppgradering av Aurora teleQ.

Innan dess måste organisationens portar/brandväggar ses över, dvs. senast 12 december 2022 (görs enklast av respektive organisations IT-avdelning). Se sidan Necessary port openings for Video meetings för information om vilka portar det gäller.

Tidigare portar

Observera att även de tidigare portarna bör vara öppna fram till 31/12-22.

Redan bokade videosamtal

Förbokade videosamtal måste bokas om, då länken som är skickad till patienten inte kommer att fungera. Ombokningen kan göras först när videoförändringarna har genomförts.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta din kontaktperson eller support för Aurora teleQ vid ev. frågor.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär