Video

Boka demo

Fyll i formuläret under så kontaktar vi dig inom kort

Ibland räcker inte ett telefonsamtal

För att underlätta för vården och patienterna kan vårdpersonalen enkelt växla från ett telefonsamtal till ett videosamtal i ett och samma möte, i ett och samma system. Det effektiviserar kontakten och gör det enklare för vårdpersonalen att ställa en diagnos eller avgöra hur akut ett ärende är.

Ökar tillgängligheten

Att som patient beskriva hur något ser ut kan vara en tidskrävande process. I Aurora teleQ är det enkelt att gå från ett telefonsamtal till ett videosamtal, när det behövs. Det krävs inget separat digitalt väntrum utan vårdpersonalen kan tillsammans med patienten enkelt byta kanal från telefon till video vid behov. Det ökar tillgängligheten och är enkelt och flexibelt både för vårdpersonal och patienter.

Träffsäker vård på patientens villkor

Videosamtal blir ett allt vanligare verktyg, inte minst inom vården där det har fått stor uppmärksamhet. Metoden bidrar till en mer träffsäker vård med högre vårdkvalitet. En ytterligare fördel är den minskade risken för smittspridning i väntrummen. Självklart bör inte video användas av alla och till allt men vi ser t.ex. telefonrådgivning eller återbesök som givna användningsområden inom vården. Video hjälper dig att erbjuda vård på patientens villkor, en kontaktform som kan anpassas mer till patientens livssituation.

Enkelt att använda

Videosamtalen kan användas på flera sätt. Verksamheten kan enkelt ge patienterna möjlighet att boka videosamtal direkt på webben. Alternativt kan handläggare själv boka in videosamtalen. Det tredje alternativet används ofta av sjuksköterskan i rådgivningssamtal, där krävs ingen bokning och utan bytet från telefon till video sker direkt med Aurora teleQ.  Om patienten har något som den vill visa kan detta enkelt göras genom att växla från telefonsamtal till videosamtal.

 

Fördelar med Video:

  • Ökar verksamhetens tillgänglighet
  • Gör konversationen smidigare för både vårdpersonal och patienter
  • Sparar värdefull tid för alla parter
  • Ger patienter bättre och effektivare service
  • Enklare att reda ut hur akut ett ärende är

 

Låter det intressant för din verksamhet? Välkommen med din förfrågan.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär