SMS

Boka demo

Fyll i formuläret under så kontaktar vi dig inom kort

Snabb och smidig patientdialog via SMS

SMS-utskick används dagligen för att kommunicera och är ett snabbt och enkelt sätt att skicka och ta emot information. För att öka din verksamhets tillgänglighet och förbättra patientkommunikationen erbjuder vi ett flertal SMS-tjänster i Aurora teleQ.

En av de mest populära tilläggsfunktionerna i Aurora teleQ är SMS, och då framför allt möjligheten att skicka SMS från ärenden. SMS som skickas kan vara fritext, fördefinierade texter eller en kombination av dessa. Funktionen används för att ge återkoppling till den kontaktsökande utan att behöva nå dem via ett telefonsamtal. Det kan tex användas för att bekräfta ett återbud, en receptförnyelse eller att vårdpersonalen försökt nå personen utan resultat.

Effektivare patientkontakt med automatiska SMS

Händer det att patienter inte svarar när de blir uppringda? Med SMS kan verksamheter enkelt skicka en påminnelse eller bekräftelse till sina patienter. En påminnelse ökar chansen att patienter är förberedda när de blir uppringda. Genom att skicka en bekräftelse vet patienten om att ärendet är mottaget och att hen kommer få återkoppling, vilket leder till nöjdare patienter.

Skicka SMS före eller efter samtal

Med SMS kan Aurora teleQ skicka ut ett automatiskt meddelande efter att samtalet har avslutats. Tjänsten är exempelvis användbar vid utskick av en enkät. Med den här funktionen kan verksamheten få feedback direkt kring hur patienten upplevde kontakten.

Verksamheten kan erbjuda viss information via SMS direkt i telefonmenyn. Patienten kan tex får ett meddelande med en länk till ett formulär där hen exempelvis kan lämna en anamnes. Denna funktion passar verksamheter som behöver få en detaljerad beskrivning innan själva samtalet sker.

Fördelar med SMS:

  • Fånga upp kunder som inte kan, vill eller har tid att svara i telefon
  • Effektivt sätt att nå ut med information
  • Chansen att patienter är förberedda på att bli uppringda ökar markant
  • Patienterna får en bekräftelse på att ärendet är mottaget och att de kommer få återkoppling
  • Möjlighet att använda fritext för en personligare service

 

Låter det intressant för din verksamhet? Välkommen med din förfrågan.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär