Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2020/10/till-följd-av-corona-fler-jobbar-hemifran-och-trivs-e1603797855642.png

Till följd av Corona – Fler jobbar hemifrån och trivs

2020-12-03

by Louise Wahlström

2 miljoner svenskar jobbar hemifrån – och trivs med det. SVTs Aktuellt besökte Ingela Eriksson, IT utbildare på Aurora Innovation för att se hur det faktiskt fungerar.

Ingela borstar tänderna och går fram till sitt köksbord för att starta datorn och jobbdagen. Hon har skapat sig en rutin som hon tror är viktigt. Hon brukar ta en promenad på morgonen för att sedan komma tillbaka och sätta sig framför datorn och börja sin jobbdag, hemma.

”Jag är förvånad över att det gått så bra som det gjort. Det är klart att ibland blir det tråkigt då det är samma miljö för både vardagen och helgen men samtidigt är det väldigt flexibelt och effektivt att jobba hemma,”, menar Ingela Eriksson.

Många vill fortsätta med flexibiliteten, berättar Docent Kristina Palm från KTH i SVTs Aktuellt. Några av de positiva effekter hon nämner är att man blir effektivare i arbetet, upplever mindre stress, minskande resvägar och bättre balans i livet. Kristina Palm menar även att många kommer att vilja fortsätta jobba hemifrån i fortsättningen, men att man även måste se till de som vill ha möjlighet till att jobba från ett kontor.

Företagshälsovården ProHelias vd, Sara Jansson tror att det största nackdelarna med att jobba hemifrån är de sociala.
Det är svårare att bygga en kultur tillsammans och det är viktig både för medarbetare och företaget, berättar hon i reportaget.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär