Typ av innehåll

||

Strategiskt samarbete ger effektivare behandlingshjälp

2020-12-11

by Louise Wahlström

I höstas inledde Aurora Innovation ett samarbete med företaget Doctrin som utvecklar e-hälsoverktyg för sjukvården. Syftet med samarbetet är att hjälpa sjukvården förbättra vårdkvaliteten genom att erbjuda patienterna rätt vård snabbare och effektivare.

Den nya digitala vården

Aurora teleQ är en molnbaserad kommunikationslösning för alla företag, verksamheter och organisationer som har många inkommande ärenden och höga krav på tillgänglighet. Genom att implementera Doctrins digitala e-hälsoverktyg, Engage, i Aurora teleQ kan patienterna få hjälp att beskriva behov och symptom inför ett besök på exempelvis en vårdcentral, en så kallad anamnestagning. Att låta patienterna vara delaktiga på detta sätt har många fördelar. Vårdgivaren kan erbjuda patienterna snabbare hjälp samtidigt som sjukvården spar värdefull tid och får utförlig information om patienternas besvär.

Så fungerar engage

Engage, är ett intelligent frågeformulär som hjälper patienten att beskriva sina symptom och förväntningar inför ett läkarbesök. När en patient ringer till en vårdgivare som erbjuder Engage via Aurora teleQ har de möjlighet att välja om de vill göra en hälsobedömning.

Lars Rönnlöv, Business Development & Project Manager på Aurora Innovation berättar: ”Patienten knappar in sitt mobilnummer och får en länk skickad till det aktuella numret. Genom att klicka på länken kommer hen direkt till anamnestagningen. För att kunna logga in behöver patienten använda Mobilt BankID. Därefter får patienten svara på ett antal frågor avseende sitt besvär och sina symtom. När alla frågorna är besvarade får patienten själv välja en tid när de vill bli uppringda av vårdgivaren. Svaren samlas i en rapport som finns tillgänglig via Aurora teleQ, vilket underlättar arbetet för både sköterskor och läkare.”

Skarpt läge för Capio

Den första kunden som gått live med Engage i Aurora teleQ är Capio, som tillsammans med Doctrin arbetat för utveckla och införa e-hälsotjänster inom Capio Närsjukvård. På Capio Hälsocentral i Gävle har man jobbat med det digitala e-hälsoverktyget sedan i slutet av mars. Under de första veckorna har 215 patienter gjort en hälsobedömning via Engage i Aurora teleQ.

”Den främsta fördelen med lösningen är att våra sköterskor alltid är väl förberdda inför samtalet med patienten. Eftersom sköterskorna har fått utförlig infomation om patientens symptom kan de ta bättre beslut, vilket är a och o inom vården”, säger Daniel Olsson, vice affärsområdeschef på Capio Närsjukvård.

Vill du veta hur det funkar – besök oss i Göteborg

Den 25-27 april är du välkommen att besöka oss på Vitalismässan i Göteborg. Vi kommer bland annat visa hur det digitala e-hälsoverktyget fungerar i Aurora teleQ. Vi kommer även att prata om våra produkter Aurora teleQ och Aurora spondi. Tillsammans med vår partner Mitel presenterar vi hur ett mobilt arbetssätt inom vård och omsorg sparar tid och räddar liv. Vi berättar också om hur användandet av video på ett effektivt sätt kan höja vårdkvalitén. Välkommen till monter B09:07.

För mer information kontakta gärna:

Lars Rönnlöv

Aurora Innovation – Business Developer & Product Manager

Tel: 070-378 60 30

E-mail: lars.ronnlov@aurorainnovation.com

Stefan Leijon

Aurora Innovation – Sales Manager

Tel: 070-378 60 42

E-mail: stefan.leijon@aurorainnovation.com

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär