Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2017/03/nyhet_telefoni.jpg

Fem av tio föredrar kontakt via telefon

2020-12-11

by Louise Wahlström

Tillgänglighet är en viktig aspekt för de allra flesta företag och det har blivit allt vanligare att erbjuda sina kunder möjlighet att kontakta sin verksamhet via ett flertal kanaler. Några av de populäraste kanalerna är telefon, e-post, chatt, sms och sociala medier. Enligt en ny Sifoundersökning uppger fem av tio svenskar att de föredrar att kontakta ett företag på det klassiska sättet via telefon.

Några av anledningarna till att telefon fortfarande är den vanligaste kanalen är troligtvis att många uppskattar att få snabba svar och personlig service. Ibland har man dock inte tid att ringa ett samtal. Då kan det vara smidigt att kunna skicka iväg ett e-postmeddelande till företaget du vill ha tag på. Sifoundersökningen visar att 40 procent av svenskarna helst kontaktar ett företag via denna kanal. För personer mellan 18 och 49 år är andelen ännu högre, hela 46 procent.

”Målet med vår verksamhet är att utveckla marknadsledande och samhällsnyttiga produkter av hög kvalitet. Branschen har blivit allt mer digitaliserad och för oss är det jätteviktigt att hänga med i utvecklingen. Behovet av nya kommunikationskanaler har ökat de senaste åren, därför har vi gjort det möjligt för våra kunder att integrera till exempel chatt eller video i Aurora teleQ”, säger Petra Månsson, marknadsansvarig, Aurora Innovation.

Med Aurora teleQ kan vi skräddarsy en lösning som anpassas efter din verksamhets behov. Har du en ung målgrupp eller vill bredda din målgrupp ytterligare kanske chatt vore ett bra komplement till dina övriga kanaler. Bland svenskar mellan 18 och 29 år föredrar nämligen 10 procent att kontakta ett företag via en chatt. Kontakta oss så tar vi fram den bästa lösningen för just din verksamhet.

Om Sifoundersökningen:

Undersökningen genomfördes av Sifo i form av 2 301 online-intervjuer, mellan den 6 och 19 december 2016. En av frågorna som ställdes i undersökningen var: Vilken av följande kanaler använder du helst vid kontakt med företag? De tillfrågade kunde välja mellan följande svarsalternativ: ”Telefon”, ”Chatt”, ”Mejl”, ”SMS”, ”Facebook”, ”Annat” eller ”Tveksam, vet ej”.

You can also read the post in English

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär