Typ av innehåll

Webhelp_feb2023

Samlad support för förstklassig service

2023-02-28

by Lisa Öhberg

Från och med idag, den 1 mars, har Aurora Innovation en samlad förstalinjesupport för alla kunder på alla våra marknader. En milstolpe som vi är otroligt glada och stolta över att ha nått. Ända sedan Aurora bildades 2005 har vår supportfunktion varit en mycket viktig del av företaget och viljan att ge snabb service till våra kunder, och hjälpa dem då de har frågor och problem har alltid varit stor.

Nytt sätt att organisera support vid tillväxt

Allteftersom företaget har vuxit och vi har expanderat utomlands har organiseringen av supportfunktionen förändrats. Från början hade vi ett lokalt supportteam för den svenska marknaden inhouse, ett team som också fungerade som 2nd line support för vår internationella marknad tillsammans med olika supportpartners i Nederländerna och Finland. Denna lösning fungerade mycket bra under lång tid, supportteamet lyckades med konsten att nå 98% kundnöjdhet, men Auroras fortsatta tillväxt ledde till att vi tog nästa steg i utvecklingen av vår supportfunktion, in i en outsourcad lösning.

Samarbete ger support i världsklass

2019 började vi ett samarbete med Webhelp i Malaga, som kunde ge oss ett flerspråkigt supportteam som arbetade på samma plats. Webhelp är en global aktör med drygt 120 000 anställda i fler än 60 länder. De levererar tjänster på över 80 olika språk till mer än 1300 olika kunder. Vi startade med centraliserad support på svenska, sen spanska och portugisiska och nu även på finska, estniska och holländska. Från och med 1/3 har vi all support samlad med förstalinjesupport hos Webhelp i Malaga och 2nd line in-house. Det har varit en spännande resa som vi gjort tillsammans med Webhelp, vi är mycket glada över vårt samarbete som gör att vi tillsammans kan leverera support i världsklass till våra kunder.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär