Typ av innehåll

Katarina_2

Ny och återvändande säljchef i spännande och föränderlig fas

2024-02-12

by Lisa Öhberg

Katarina Svensson återvänder till Aurora Innovation efter ett par år utanför företaget. Hon tar nu över rollen som interim säljchef i Sverige till att börja med och i mars blir hon även övergripande säljansvarig för hela bolaget. Hon ser fram emot att få vara delaktig i en väldigt spännande fas för Aurora Innovation.

Första gången Katarina Svensson klev in hos Aurora var året 1998 och företaget hade fem fysiska installationer. Sedan dess har hon varit med och byggt upp försäljningen under olika perioder, suttit i Auroras styrelse samt arbetat som försäljningschef och VD.

– Jag har haft många olika roller inom företaget och det har varit så himla roligt att vara med under hela resan – från de fysiska installationerna, att resa land och rike runt till att bygga upp försäljningen inom regionerna och starta upp partnersamarbetet.

Företaget Aurora Innovation beskriver Katarina som en plats med högt i tak och där det är “varmt mellan väggarna”.

– Jag har mötts av så mycket värme och välkomnande nu när jag är tillbaka – alla vill verkligen hjälpa mig att få en bra start. För mig är Aurora ett företag med en väldigt varm och god känsla, familjärt men också med ordning och reda.

Att nu komma tillbaka och axla rollen som säljchef känns positivt och rätt i tiden.

– Vi är inne i en spännande fas, det är många nya människor på företaget och större internationell spridning. Den plan som är presenterad för mig är väldigt spännande och jag hjälper gärna till med att implementera den.

Viktigt med kundnytta

Vad det är som gör att man hamnar i en viss bransch eller ett visst område är kanske inte alltid helt tydligt. Men för Katarina stod det klart för många år sedan att hon gillade att göra nytta för kund.

– Att få vara med om att en tjänst används för att förbättra upplevelsen för kunden eller patienten – men också för att effektivisera hela kundresan – det tycker jag har varit kul. Värdebaserad försäljning baserad på en teknisk effektivisering, det är det jag har jobbat med under alla år. Jag tycker helt enkelt att det är kul att göra nytta för kunden.

– Jag har alltid jobbat nära affär och kund och det är väl det som är min styrka. Och jag tycker att det är superkul, jag har den roligaste rollen att komma tillbaka till.

Vad ser du för utmaningar framöver?

– Vi jobbar mycket med upphandlingar i Sverige och det är alltid en utmaning. Våra kunder är stora, jag känner ett stort ansvar i att vi ska behålla dem och fortsätta att skapa nytta för både användare och patienter. Att skapa och behålla relationerna med både nya och befintliga kunder är avgörande för oss.

Vad har du för förhoppningar och visioner?

– Först och främst vill jag att vi implementerar vår strategi till fullo, och att vi fortsätter arbeta mot vår vision att vara nummer ett i Europa på att hantera kontakter mellan patienter och vård. Vi i säljgruppen ska arbeta ännu bättre tillsammans och hjälpa varandra framåt. Katarina kommer inom kort även vara ansvarig för internationell försäljning. Hon ser en stor potential i att samarbetet sker ännu mer över landsgränserna och att vi hjälper varandra att sälja Auroras fina produkter och tjänster. Vi ska fortsatt hålla världsklass vad gäller leverans, teleQ ska alltid motsvara kundernas höga förväntningar.

– Jag ser väldigt positivt på vår produkt – och kunderna älskar den. Under tiden som jag inte arbetat på Aurora har jag till exempel haft kontakt med en kund som är otroligt nöjd. Jag är övertygad om att det är människorna bakom som gör stor skillnad.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär