Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2016/06/jourhavande-chatt-webbanpassad.jpg

Kan en chatt rädda liv?

2020-12-11

by Louise Wahlström

I en alltmer digital värld finns det allt fler sätt att komma i kontakt med sina medmänniskor.

Chatt, video, sms, e-mail är fina komplement till telefonsamtal. Men vart finns din målgrupp? Vilken kanal vill de använda för att prata med dig? Monica Eckerdal är präst och tidigare nationell samordnare för Jourhavande präst. Närvaro på internet är något hon har eftersträvat länge.

Få ungdomar hittade till jourhavande präst på telefon, så vi tänkte att det skulle vara lättare för dem att hitta till oss via internet. Ökat antal självmord, särskilt bland unga, visar att det finns behov av utökat stöd hos denna målgrupp.

Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar och de som sägs stannar mellan er. Tidigare hade de endast telefon som kontaktväg men kände ett behov att nå ut till ungdomar som inte hittade till dem. Svenska kyrkan bestämde sig för att börja med en chatt.

”Genom chatten så hoppas vi att jourhavande präst kan bli ett alternativ för den som mår dåligt”, säger Monica Eckerdal.

Finns ni i rätta kanaler för era målgrupper?

Läs mer om vår modul Chatt i Aurora teleQ och hur den kan hjälpa din verksamhet.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär