Typ av innehåll

jourhavande präst utökar öppettiderna

Jourhavande Präst utökar öppettiderna

2020-12-10

by Louise Wahlström

Svenska kyrkan och Jourhavande Präst har med Aurora Innovations hjälp utökat sina öppettider. Behovet av medmänskliga samtal i dessa oroliga tider är stort och vi är glada att kunna bidra med stöttning både när det gäller hälso- och sjukvård och själavård. 

– Det är många som ringer nu. Vi tar emot runt 200 fler samtal per dygn, och märker tydligt att den allmänna oron i samhället har ökat, säger Nina Sagovinter, präst och Svenska kyrkans nationella samordnare för jourhavande präst och institutionssjälavård.

Jourhavande Präst har länge använt Aurora teleQ för telefoni och chatt. Med utökningen av öppettiderna erbjuds nu medmänniskor i behov av stöd möjligheten att prata per telefon alla kvällar och nätter mellan 17:00-08:00. Chatten är dessutom öppen 20:00-24:00 alla kvällar/nätter.

– Våra jourhavande präster tar människors oro på stort allvar, och kan hjälpa till genom samtalsstöd. Det är vår uppgift som kyrka att dela oro, ångest och frågor om liv och död. Både när krisen gäller hela samhället och när den är personlig, säger Nina Sagovinter.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär