Typ av innehåll

Foto: Göran Ekeberg

Invigning av Regionalt Exportcentrum i Uppsala Län

2020-12-11

by Louise Wahlström

Foto: Göran Ekeberg

Mikael Damberg på besök hos Aurora Innovation

I fredags invigde Närings- och Innovationsminister Mikael Damberg Regionalt Exportcentrum i Uppsala Län. Inom Regionalt Exportcentrum samarbetar Almi, Business Sweden, Exportkreditnämnden (EKN), Svensk Exportkredit (SEK), Uppsala Innovation Centre (UIC), Connect, Enterprise Europé Network (EEN), Region Uppsala och Tillväxtverket för att göra det lättare för företag att exportera och för att få fler företag att ta steget till internationell marknad.

Regionalt Exportcentrum är ett samarbete som möjliggör möten med bolag för att se till att företag når rätt information i gemensamma aktiviteter såsom kunskaps- och inspirationsseminarier. Region Uppsala är regionalt utvecklingsansvariga och har lagt det operativa ansvaret för att driva samarbetet i Regionalt Exportcentrum på Almi.

Aurora Innovation har som ett av sina mål att expandera på den internationella marknaden. Här har både Business Sweden och Almi bistått med stort stöd och expertis.

”Det är viktigt för oss att kunna nätverka och få tillgång till företag med liknande utmaningar. Därför tror jag att det är en viktig satsning med Regionalt Exportcentrum och samverkan”, säger Katarina Svensson vd på Aurora Innovation.

Här kan du ta del av delar av invigningen och Mikael Dambergs tal.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär