Typ av innehåll

||

Hackathon för framtidens vård

2020-12-10

by Louise Wahlström

För ett par veckor sedan deltog Aurora Innovation i ett hackathon där syftet var att underlätta för patienten och vårdpersonalen under och efter ett digitalt vårdmöte. På plats fans de främsta aktörerna inom e-hälsa och IT i vården. Detta hackathon var en del av ett Vinnova-finansierat projekt som drivs av Stockholms Universitet, Doctrin och Capio Närsjukvård.

Temat för projektet är interoperabilitet och målet med det hackathon som anordnades var att använda FHIR-modellen för att bygga spännande och nyttiga integrationer mellan olika system. FHIR är en e-hälsostandard som används för att standardisera hur information utbyts mellan olika system.

Förutom Aurora Innovation fanns även Kry, Doctrin, Capio Närsjukvård, Evimeria (som står bakom journalsystemet Webdoc) och Cambio (som har journalsystemet Cosmic) på plats.

Genom vår digitala plattform för patientkontakt, Aurora teleQ, kan vi bistå med information som säkert kan integreras mot andra digitala verktyg i vården. Under detta hackaton tog vi fram ett proof of concept på en integration mot Cosmic där kontaktuppgifter uppdateras i journalsystemet via Aurora teleQ, berättar Harald Carlstrand, utvecklare på Aurora Innovation.

Flera spännande lösningar presenterades bland annat hade Evimeria och Cambio kom överens om gemensamma FHIR-profiler för att både skapa och läsa strukturerad journaldata.

”Det var häftigt att se rena konkurrenter sitta ner och jobba tillsammans, det märktes att patientnyttan verkligen var i fokus. Det är helt klart rätt forum för oss att medverka i och det var kul att representera Aurora Innovation i detta sammanhang”, avslutar Harald.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär