Typ av innehåll

||

Frukost med DataTjejer

2020-12-10

by Louise Wahlström

Imorse anordnade vi en frukost i Uppsala tillsammans med föreningen DataTjej.

Intresset var stort och lokalen fylldes med tjejer som alla studerar (eller har studerat) IT-relaterade utbildningar. Först inledde Katarina Svensson (VD) med att välkomna deltagarna. Därefter gav Linn Jansson (Key Account Manager) en trendspaning kring svensk hälso- och sjukvård, e-hälsa och Aurora Innovations roll i denna spännande digitala utveckling. Sedan tog Lotten Hjertsson (Mjukvarutestare) över och gav gruppen en demo av produkten Aurora teleQ. Bland annat fick deltagarna själva kontakta vår fiktiva vårdcentral för att sedan få återkoppling på valt vis. På så sätt kunde vi bland annat visa hur chatt och video fungerar i Aurora teleQ.

Som avslutning fick gruppen också möjlighet att diskutera några stora frågor som t.ex:  ”Hur kommer svensk hälso- och sjukvård se ut om 10 år?” ”Vilka risker finns det med digitaliseringen av hälso- och sjukvården?” Vi gjorde även en handuppräckning som visade att ca 50% av alla i rummet hade nyttjat digital vård. Chatt var också det som var mest intressant som kontaktväg mot sin vårdgivare, även där var det ca 50% av rummet som räckte upp handen.

Stort tack till alla DataTjejer som deltog på vår frukost!

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär