Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2018/11/screenshot-2018-11-22-17.25.17.jpg

Framtidens entrepreneurer möter näringslivet

2020-12-11

by Louise Wahlström

I november deltog Aurora Innovation i en tillväxtmatchning mellan näringslivet och universitetsstudenter i Uppsala. Eventet var en del av Almis satsning SYNC, en modell för relationsbyggande möten mellan näringslivet och universitetens vassaste studenter. 

Med huvudkontoret och R&D i Uppsala ser vi det som en självklarhet att samarbeta med ett av Sveriges främsta Universitet. Därför har vi sedan länge erbjudit studenter en möjlighet att genomföra sitt examensarbete på plats hos oss. Ett samarbete som burit frukt både för företaget i form av innovation och för studenter som sedan fått jobb hos oss.

Framtidens Entrepreneurs

Under tillväxtmatchningen fick vi möjlighet att lyssna på ca 20 studenter som pitchade sig själva. Under 90 sekunder berättade de framtida entreprenörerna om sina drivkrafter och vad som var viktigast för dem för att trivas på ett framtida jobb. Kim Larsson, student och projektledare i Entrepreneurs Academy berättar om vad hon tror är nyckeln till framgång:

”Jag tror att företag bl.a. måste lyssna till vad vi Millennials har för värderingar. Det här eventet har skapat rätt förutsättningar för en dialog mellan oss studenter och näringslivet.”

Värderingar och visioner

Det blev allt mer tydligt att Millennials är värderingsstyrda under de relationsbyggande mötena som anordnades samma dag. Aurora Innovation har under de senaste åren arbetat dedikerat med att utarbeta och implementera våra kärnvärden, Cooperation, Courage and Simplicity.

”Värderingarna är vår spelplan och hjälper oss att ta beslut i vårt dagliga arbete. Vi ser att samarbeten har tagit oss dit vi är i dag och vi har mod att sikta mot att skapa en mer tillgänglig värd. Gärna tillsammans med studenter som är framtidens entreprenörer”, menar Petra Månsson, Marketing Manager på Aurora Innovation.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär