Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2017/05/nyhet_doctrin_vitalis.jpg

Stort intresse för digitalt e-hälsoverktyg

2020-12-11

by Louise Wahlström

Genom att implementera det digitala e-hälsoverktyget, Doctrin Engage, i Aurora teleQ kan era patienter få hjälp att beskriva behov och symptom inför sitt besök. På Vitalismässan var det många besökare som var nyfikna på verktyget och hur det kan bidra till att förbättra vårdkvaliteten.

Doctrin Engage, är ett intelligent frågeformulär som hjälper patienten att beskriva sina symptom och förväntningar inför ett läkarbesök – en så kallad hälsobedömning. När en patient ringer till en vårdgivare som erbjuder Doctrin Engage via Aurora teleQ har de möjlighet att välja om de vill göra en hälsobedömning. Att låta patienterna vara delaktiga på detta sätt har många fördelar. Vårdgivaren kan erbjuda patienterna snabbare hjälp samtidigt som sjukvården spar värdefull tid och får utförlig information om patienternas besvär.

På Vitalismässan, som ägde rum i Göteborg 25–27 april, träffade vi många personer som arbetar strategiskt eller operativt med verksamhetsutveckling och eHälsofrågor inom vård och omsorg. ”Alla vi pratat med på mässan var väldigt positiva till den nya möjligheten med Doctrin Engage i Aurora teleQ”, säger Stefan Leijon, Sales Manager på Aurora Innovation.

Aurora Innovation har i många år haft ett nära samarbete med Capio för att hjälpa sjukvården förbättra vårdkvaliteten genom att erbjuda patienterna rätt vård snabbare och effektivare. Capio har tillsammans med Aurora Innovation och Doctrin varit drivande i framtagandet av det digitala e-hälsoverktyget. De tre bolagen arbetar tätt tillsammans för att utveckla och införa e-hälsotjänster inom Capio Närsjukvård. Därför föll det sig naturligt att Capio även var den första kunden att gå live med Doctrin Engage i Aurora teleQ. På Capio Hälsocentral i Gävle har man jobbat med det digitala e-hälsoverktyget sedan april. Varje vecka genomför cirka 100 personer en hälsobedömning på detta smarta och flexibla sätt.

Så här fungerar Doctrin Engage i Aurora teleQ:

  • Patienten knappar in sitt mobilnummer och får en länk skickad till det aktuella numret.
  • Genom att klicka på länken kommer hen direkt till hälsobedömningen.
  • För att kunna logga in behöver patienten använda Mobilt BankID. Därefter får hen svara på ett antal frågor avseende sitt besvär och sina symtom.
  • När alla frågorna är besvarade får patienten själv välja en tid när de vill bli uppringda av vårdgivaren.
  • Svaren samlas i en rapport som finns tillgänglig via Aurora teleQ, vilket underlättar arbetet för både sköterskor och läkare.

För mer information kontakta:

Lars Rönnlöv

Aurora Innovation – Business Developer & Product Manager

Tel: 070-378 60 30

E-mail: lars.ronnlov@aurorainnovation.com

Stefan Leijon

Aurora Innovation – Sales Manager

Tel: 070-378 60 42

E-mail: stefan.leijon@aurorainnovation.com

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär