Typ av innehåll

Jonas Ahlkvist|

Aurora Innovation välkomnar Jonas Ahlkvist som rådgivare

2021-12-07

by Lisa Öhberg

Aurora Innovations tillväxtresa fortsätter och för att ytterligare tillföra kunskap och erfarenhet anlitas Jonas Ahlkvist som rådgivare med fokus på tekniska frågor. Jonas har en bakgrund inom IT-utveckling på globala företag och konsultföretag, och han har stor erfarenhet av produktutveckling i intensiva och komplexa miljöer.

Jonas arbetar nu på Uppsala Monitoring Centre som chef för produktutveckling och IT drift. Han har tidigare bland annat arbetat på Consoden AB, som konsult systemutveckling och IT-/verksamhetsarkitektur, och på Saab AB som produktchef, projektledare, it-arkitekt och systemutvecklare.

– Jag vill gärna engagera mig i företag som har en stark marknadsposition och en affärsidé som baseras på att använda digitala lösningar för att göra kundens verksamhet framgångsrik, säger Jonas Ahlkvist. Det som driver mig är att bygga utvecklingsorganisationer som är kundfokuserade, bra på att samarbeta och har en nyfikenhet för att utveckla produkterna och sig själva. Jag tror att min erfarenhet av att kunna kombinera affärsutveckling och innovativ tillämpning av IT kommer att gagna Aurora Innovations fortsatta expansion.

Jonas Ahlkvist har länge arbetat i gränslandet mellan IT/digitalisering och verksamhet med fokus på produktutveckling, ett område som stämmer väl överens med Auroras verksamhet. Att bygga produktutvecklingsorganisationer som agerar följsamt med kundbehov och tekniska möjligheter är något som engagerar både Jonas och Auroras medarbetare och ledare.

– Vår fokus är att tillsammans med våra partners erbjuda de bästa lösningarna för våra kunder, och Jonas Ahlkvists kunskaper kommer att tillföra oss mycket, inte minst när det gäller tekniska frågor, säger Gustaf Leijonhufvud, styrelseorförande för Aurora Innovation. Jonas arbete med att effektivisera verksamheter genom digitalisering, är väldigt intressant för oss.

Jonas Ahlkvists uppdrag som rådgivare startade i november.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär