Typ av innehåll

|

Aurora Innovation förbereder för europeisk expansion genom att utse ny vd

2021-10-22

by Louise Wahlström

Tapani Kyrki utsågs den första juli till ny vd för Aurora Innovation, företaget bakom den marknadsledande ”contact management” lösningen för hälso- och vårdsektorn, Aurora teleQ. Han tillträder tjänsten efter att de senaste åren varit landschef för Aurora Innovation i Finland och Baltikum.

Aurora Innovation är en snabbväxande svensk SaaS-specialist inom hälso- och sjukvård. Organisationer som använder företagets Aurora teleQ-lösning hanterar sina telefonköer mer effektivt och erbjuder sina patienter professionella och punktliga tjänster.

74 procent* av Sveriges befolkning har i sin dialog med den lokala sjukvården tillgång till kommunikationslösningar som levererats av Aurora Innovation. I Sverige används Aurora teleQ av medarbetare inom vården för att hantera närmare sex miljoner samtal varje månad. Aurora Innovation är verksamma i Sverige, Finland, Portugal, Spanien och Nederländerna och har levererat mer än 3000 molnbaserade installationer till hälso- och sjukvården i Europa.

Med Kyrki som ny vd kommer Aurora Innovation fokusera på fortsatt expansion i Europa med utgångspunkt i sitt framgångsrika affärskoncept från den svenska marknaden.

Kyrki, 53, har en lång karriär inom hälso- och sjukvården i Finland. Före Aurora Innovation, har han innehaft ett flertal ledande positioner i finska företag inriktade på hälso- och sjukvård såsom Terveystalo och ögonvårdsspecialisten Silmäasema.  

“Under sin tid som landschef för Aurora Innovation i Finland och Baltikum har Tapani uppvisat utomstående ledarskapsförmåga. Han har även en solid bakgrund från ledande organisationer i hälso- och sjukvårdssektorn. Aurora Innovations styrelse ser framemot företagets fortsatta utveckling under Tapanis ledning”

säger Gustaf Leijonhufvud, delägare och styrelseordförande för Aurora Innovation.

Kyrkis passion är att erbjuda vårdpersonal bättre verktyg som gör det möjligt för fler individer att komma i kontakt med sin sjukvårdsleverantör, enklare och mer effektivt, som grund för bättre hälsa och ökad livskvalitet. 

“Jag ser mycket fram emot att axla rollen som vd för Aurora Innovations. Den fina feedback vi får från våra kunder visar på det värde vi skapar när vi ökar tillgängligheten inom sjukvården. Vårt arbete förbättrar arbetstillfredsställelsen för medarbetare inom vården och hjälper individer i behov av vård att få åtkomst till sjukvården vid en tidpunkt som passar båda, genom den mest lämpade kommunikationskanalen. Vårt mål är att bli en av de ledande SaaS-specialisternamed fokus på att öka tillgängligheten för vårdtjänster och skapa väl fungerande arbetsmiljöer i vården i Europa. Utifrån våra medarbetares ambition och kompetens är jag övertygad om att vi har en fantastisk resa framför oss”, säger Kyrki.

Tidigare i somras meddelade Aurora Innovations förre vd Martin Ingels att han valt att lämna sin position i företaget.

“Vi tackar Martin för sitt engagemang i Aurora de senaste två åren. Han är en visionär och engagerad ledare som har förberett Aurora Innovation till att bli en av de ledande SaaS-specialisterna inom hälso- och sjukvårdssektorn, med lösningar som ökar tillgängligheten för patienter och förbättrar arbetsmiljön för medarbetare inom vården”, fortsätter Leijonhufvud.

Källor:

* Folkmängd i riket, län och kommuner 31 december och befolkningsförändringar 1 januari

– 31 december 2020.

** SKR rapport för om väntetider i vården – Väntetider i vården

För intervjuförfrågningar:

Tapani Kyrki

Aurora Innovation Group, CEO

050 376 1373

tapani.kyrki@aurorainnovation.com

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär