Typ av innehåll

Skärmavbild 2023-01-27 kl. 10.19.57

Uppsnappat från mässgolvet på Framtidens Hälso- och Sjukvård

2023-01-30

by Lisa Öhberg

Förra veckan var det dags för oss på Aurora att inta mässgolvet på Kistamässan där de tre mässorna Framtidens Hälso & Sjukvård, e-Hälsa+MVTe och Lösningar för Offentlig Sektor ägde rum. Genom att samla de tre konferenserna under ett tak skapades en heltäckande och komplett mötesplats för alla som jobbar i offentlig sektor och vård och omsorg. Vår gröna, fina monter låg mitt i den stora utställningslokalen, det var en ständig ström av besökare och förbipasserande – det märktes att detta var en av årets första aktiviteter, utställningslokalen sjöd av liv och energi. Det var spännande att se hur många företag och organisationer av skiftande karaktär som valt att ställa ut – stora IT-jättar, myndigheter och mindre företag med specialistlösningar för kommun eller vårdorganisationer samsades sida vid sida.

Samtalen på mässgolvet handlade bland annat om ledarskap inom vård och omsorg, krisberedskap, hälsodata och kompetensutveckling. Digitalisering står fortfarande högt på agendan men de allra flesta verkar vara mer intresserade av hur vi tillsammans kan skapa nytta med hjälp av digitala verktyg snarare än att prata om teknik för teknikens skull. Vår spaning är att ordet tillsammans är nyckeln, väldigt många företag och organisationer visar ett stort intresse av samarbete för att skapa optimal användarnytta. ”Hur kan vår lösning jacka ihop med er för att skapa nytta för slutanvändaren” var temat för många diskussioner bland montrarna. Bland besökarna i vår monter var intresset stort för videomöten och videoväxling, som blivit ännu enklare i teleQ genom att vi slopat appen. Många ville även se vår webbokningslösning, teleQ Web Entrance, där patienten kan nå vården när som helst på dygnet och själv genomföra enklare ärenden, som att boka en tid för återuppringning eller videosamtal, lämna återbud och andra meddelanden eller lämna begäran om att förnya recept. Enkelt för användaren, smidigt för vårdenheten.

Glädjande nog fick vi många besök av representanter från landets kommuner. Vår lösning passar lika bra för kommunal verksamhet som för vård, alla verksamheter som har ett behov av att möta stora mängder personer som söker kontakt har nytta av teleQ. Med vår lösning får alla som söker kontakt ett erbjudande om att boka en återuppringningstid som passar både den kontaktsökande och verksamheten, något som ökar servicenivån och samtidigt skapar lugn och ro för personalen som svarar.

Väl hemma i Uppsala konstaterar vi att det är avgörande för oss att träffa nya och befintliga kunder, användare och partners, lyssna på utmaningar och diskutera lösningar, det är i mötet det händer!

Mer om mötesplatsen: Hem – Framtidens hälsosjukvård (framtidenshalsosjukvard.se)

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär