Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2016/10/nyhet-poseidon.jpg

Ökad kundservice för Poseidons hyresgäster

2020-12-11

by Louise Wahlström

Med cirka 60 000 hyresgäster som bor i drygt 26 800 lägenheter är Poseidon Göteborgs och ett av Sveriges största bostadsbolag. Som ett led i deras vision att bygga ett hållbart samhället för framtiden står kundkontakt och kundservice högt. Därför har de valt att använda Aurora Innovations produkt Aurora teleQ så att deras hyresgäster ska slippa telefonköer.

Poseidon genomför varje år en hyresgästundersökning via AktivBo. Den senaste undersökningen visade att kundservicenivån hos Poseidons husvärdar gått ner. En medarbetarundersökning visade även att husvärdarna upplevde stor stress av telefonen som ringde cirka 30 gånger per dag. Att alltid vara tillgänglig via telefon var en stor anledning till att de inte kunde ge den kundservice de önskade till sina hyresgäster.

”Vi vill ge hög service till våra hyresgäster och därför har våra husvärdar tidigare haft telefontid hela dagarna. Resultatet blev att husvärden varken kunde fokusera på att ta samtal eller utföra jobb. Telefonen ringde ständigt när de besökte hyresgäster och de som ringde fick ofta ringa flera gånger för att komma fram. Det här blev en arbetsmiljöfråga som vi kände att vi måste förändra för våra husvärdars välmående”, berättar Svante Lahti, distriktschef på Poseidon.

Poseidon tog kontakt med Eric Engblom på Tele2 som rekommenderade Aurora teleQ som en lösning på deras problem. Det första distriktet som fick testa Aurora teleQ var Kortedala och responsen har varit positiv, både från husvärdar och hyresgäster. I somras startade Poseidon implementeringen av Aurora teleQ i Hjällbo där Svante Lahti är distriktschef. Tack vare användningen av Aurora teleQ har man nu en tillgänglighet på i snitt 98 procent under telefontiden och de inkommande samtalen har minskat med 60 procent tack vare att man hinner svara första gången hyresgästerna ringer.

Ökad kundservice

”Nu kan vi garantera våra hyresgäster att de får prata med sin husvärd på telefontiden. Dessutom kan vi ge våra hyresgäster full uppmärksamhet, både under telefontiderna och när vi är i lägenheten för att fixa problemen. Våra husvärdar känner sig mindre stressade och resultatet är att vi kan leverera bra kundservice”, menar Svante Lahti.

Under oktober ska Poseidon införa Aurora teleQ på resterande distrikt. Tanken är att alla distrikt ska ha samma telefontider så att hyresgästen enkelt vet när husvärden är tillgänglig. I samband med implementeringen av Aurora teleQ lanserar Poseidon sin nya webb, där hyresgästerna själva kan utföra flera ärenden hemifrån, dygnet runt – bland annat registrera en felanmälan.

För mer information, kontakta gärna:

Stefan Leijon

Aurora Innovation – Säljchef

Tel: 070 378 60 42

E-mail: stefan.leijon@aurorainnovation.com

Petra Månsson

Aurora Innovation – Marknadsansvarig

Tel: 072-237 15 01

E-mail: petra.mansson@aurorainnovation.com

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär