Typ av innehåll

2024 news

Vårens nyheter i Aurora teleQ

2024-01-30

by Pia

Våren 2024 blir en storslagen sådan, med flera nya funktioner och uppdateringar av Aurora teleQ. Vi hoppas att ni ska tycka att Aurora teleQ blir ännu bättre, och vi ska självfallet berätta mer om vad ni har att vänta er i de kommande nyhetsbreven och i våra digitala kanaler. Vi vill även passa på att redan nu pusha för våra webbinarier under våren där vi berättar mer om allt som sker, och svarar på frågor som ni har. Självfallet kommer vi även att vara på Vitalis 2024, hoppas vi ses där!  

Flerpartssamtal Video

Ibland räcker inte ett telefonsamtal

Har du varit i en situation där ditt arbete hade blivit enklare om du kunde se personen som ringer in? För att underlätta för vården och för patienter, kan vårdpersonal enkelt växla till video i ett och samma ärende, allt i samma system. Detta gör dialogen med patienten mer effektiv, och möjliggör för vårdpersonal att enklare ställa en diagnos eller avgöra om ett ärende är akut.

Mer träffsäker vård

Videosamtal blir ett allt vanligare verktyg, inte minst inom vården där det har fått stor uppmärksamhet. Metoden bidrar till en mer träffsäker vård med högre vårdkvalitet. En mer kvalitativ bedömning av patienten kan göras direkt, där video bidrar med en bättre uppfattning av någons allmäntillstånd.

Vård på patientens villkor

Video bidrar till att erbjuda vård på patientens villkor genom att skapa en kontaktform som kan bättre anpassas till patientens livssituation. Det kan vara fysiska hinder, sociala fobier eller långa avstånd från vårdgivare som hindrar patienter från att söka vård, och video kan bidra till att överkomma dessa hinder. En ytterligare fördel är den minskade risken för smittspridning i väntrummen.

Ibland räcker inte två personer

Med möjligheten att lägga till upp till tre ytterligare parter i ett videosamtal mellan patient och vårdgivare, öppnar man upp för ännu större förståelse av situationen. Några exempel är att lägga till en tolk till samtalet, en familjemedlem som kan bidra med mer information och samtidigt få en bättre förståelse, eller en expert som kan bidra redan från start.

Features

· Allt i ett system

· Flerpartssamtal

· Integrerad chatt

· Ingen app behövs

· Med eller utan e-legitimering

· Växla från telefon till video, eller börja i video

Videorapport 

Nummer fyra av våra nya rapporter. Möjlighet att ta ut information / statistik kring genomförda videosamtal.  

Både Flerpartssamtal Video och Videorapporter finns redan nu att testa! Om ni önskar testa dessa funktioner hör av er till er kontaktperson. 

Nytt utseende 

Flera delar i Aurora teleQ får ett modernare och mer användarvänligt utseende. Bland annat kommer headern, Mina Inställningar, och Web Entrance få nya och mer intuitiva utformningar. 

Säkerhetsförättningar  

Tidigare kommunicerade säkerhetsförbättringar kommer nu att implementeras. För mer information, se tidigare publicerad nyhet 

En ny SKR-rapport 

I och med de nya riktlinjerna för rapportering av kontakt samma dag (del av vårdgarantin), kommer det finnas möjlighet att få ut de värden som efterfrågas, så att rapportering av data blir enklare. 

Filtrering på personnummer 

Möjligheten kommer finnas att filtrera inkommande samtal baserat på personnummer, och bidra till att inkommande samtal hamnar hos rätt mottagare från start. Detta är en utökning av dagens funktion Filtrering av telefonsamtal.  

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär