Typ av innehåll

https://aurorainnovation.com//data/wordpress/htdocs/wp-content/uploads/2020/03/corona.png

Hälso- och sjukvården under extra högt tryck med anledning av Coronavirus

2020-03-10

by Louise Wahlström

Med anledning av de senaste veckornas spridning av Covid-19, mer känt som Coronavirus, har hälso- och sjukvårdens satts under extra högt tryck. Oroade medborgare ringer till sina vårdgivare och möts av långa telefonköer och stressad vårdpersonal. Aurora Innovation kommer därför att stötta våra kunder, bortom befintliga avtal, så de enklare kan hantera den pressade situationen.

– Vi är mitt uppe i en allvarlig samhällelig kris, och eftersom vi är ett företag som levererar lösningar som möjliggör tillgång till sjukvård, anser vi att det är vår skyldighet att hjälpa till på alla sätt vi kan, säger Martin Ingels, VD på Aurora Innovation.

Här är några sätt som vi hjälper våra kunder:

Svenska regioner lägger till informationsmeddelanden om viruset

Flera svenska regioner, och privata vårdgivare, har valt att lägga til ett speciellt informationsmeddelande i Aurora teleQ som möter de som ringer in. Det är särskilt bra då den allra viktigaste Corona-relaterade informationen är att patienter inte ska komma in till vårdcentralen eller akutmottagningen om de tror att de är smittade.

– Under ett dygn möttes över 32 000 samtal av informationsmeddelande om Corona, berättar Linda Barthelsson, Customer Care Consultant på Aurora Innovation.

Innehållet i meddelandena varierar, men det är vanligt att patienten hänvisas att ringa det nationella informationsnumret 113 13.

National telefonlinje för Coronavirus frågor i Nederländerna

I Nederländerna har de flesta av våra kunder (både sjukhus och privata mottagningar) lagt till en extra meny för Corona som har två val.

  1. Information – här hänvisas patienten till den nationella telefonlinjen.
  2. Smittad- det här knappvalet väljer patienten om de tror att de blivit smittade.

– Med de här två alternativen kan våra kunder se hur många samtal som handlar om Corona. Om antalet samtal ökar mycket den närmaste tiden kan de välja att lägga till ett specifikt Corona team. Då behöver dessa samtal inte störa det normal flödet av inkommande samtal till verksamheten, förklarar Bob Winkel, Country Director på Aurora Innovation i Nederländerna.

Coronavirus specifika telefonnummer på finska sjukhus

Flera av våra finska kunder (sjukhus, städer och kommuner) har valt att sätta upp ett dedikerat Corona-nummer. Ett av sjukhusen har dessutom valt att ha den telefonlinjen öppen dygnet runt för att kunna hantera alla samtal från oroade medborgare och patienter som vill veta mer om viruset eller misstänker att de blivit smittade.

– Det här sjukhuset vill vara tillgängligt oavsett när på dygnet medborgarna behöver prata med sin vårdgivare, säger Mikael Liias, Country Director på Aurora Innovation i Finland.

Har du en fråga?

Om du har en allmän fråga, använd formuläret till höger. Om din fråga är relaterad till försäljning, partners eller support, använd detta formulär